OnDeMove Stories

Du behöver inte gå till vården

Äntligen behöver du inte gå hemifrån för att ta hand om din hörsel. Hörselförstärkaren TYR behöver inget hörseltest eller utprovning. Många med försämrad hörsel har nämligen samma hörselnedsättning. Bara i olika grad. 

Den allra vanligaste hörselnedsättningen är åldersrelaterad.

Vilket innebär att hörselkurvan ser ungefär likadan ut. Skillnaden är att man förlorar hörseln i olika stor utsträckning. Hörapparater ställer man ofta in efter din unika hörsel, men faktum är att din nedsatta hörsel troligen inte är så unik. Upp till 70% av hörselnedsatta har en åldersrelaterad nedsättning. Det innebär att man har tappat hörseln på samma sätt – men i olika stor omfattning.

Varför behöver man inte göra ett hörseltest för TYR?

Hörselförstärkaren TYR är förinställd och passar dig med en åldersrelaterad hörselnedsättning. Du justerar volymen beroende på omfattning av din hörselnedsättning. Det gör att behovet av att gå till vården inte finns för användning av hörselförstärkaren TYR. Sammanfattningsvis innebär detta att du varken behöver göra ett hörseltest, någon utprovning eller anpassning för att använda hörselförstärkaren TYR.

Du behöver inte gå till hörselvården för att prova ut hörselförstärkaren TYR. Hörhjälpmedel utan hörseltest.
En stor ökning av antalet hörselnedsatta

Hörhjälpmedel behöver göras mer tillgängliga för allmänheten. USA har nyligen tagit ett beslut där man tillåter försäljning av hörhjälpmedel utan hörseltest, utprovning eller besök hos vården. WHO bedömer att antalet hörselnedsatta kommer att öka ordentligt framöver. Bakgrunden till ökningen av hörselnedsatta är att det sker en kraftig ökning av personer som ständigt går med hörlurar och lyssnar på musik. Om man förklarar kort är hörseln ett mekaniskt instrument. Det vill säga att utsätter man sin hörsel för väldigt mycket ljud under lång tid sliter man ut den.

Du bestämmer volymen med hörselförstärkaren TYR. Upplev skillnaden med förstärkt hörsel redan imorgon!
(Vi levererar hörselförstärkaren hem till din postlåda nästkommande vardag, med reservation för eventuella poststörningar.)

Om du har en unik eller väldigt grav hörselnedsättning så rekommenderar vi att du söker dig till din audionom.
Hur kan jag veta att min hörselnedsättning inte är för stor för att använda TYR? Om du har en stor hörselnedsättning så är du oftast medveten om det. Det innebär ofta att du har svårt att höra, även fast du använder hörapparat. Kontakta gärna oss på 035 777 18 01 om du är osäker på ifall du har en för stor hörselnedsättning för hörselförstärkaren TYR. Då hjälper vi dig eller rekommenderar en audionom i ditt område.

Relaterade Stories

Vem passar TYR till?

Vem passar TYR till?

Med TYR behöver du ingen utprovning hos hörselvården och inga väntetider. Hörselförstärkaren är redan förinställd för en lätt till måttlig åldersnedsatt hörsel. Men hur vet du att TYR passar dig? Läs mer om TYR är en hörselförstärkare för just dig här.

läs mer