OnDeMove Stories

”Helt avgörande för att jag ska klara mitt yrke”

Successivt försämras Jespers medfödda hörselnedsättning. När Jesper får sin första hörapparat r han i trettioårsåldern. Jesper använder sina hörapparater fram tills han upptäcker hörselförstärkaren TYR.

Jesper jobbar som universitetsadjunkt inom informationsteknologi vilket innebär att kommunikation är väldigt viktigt. Där underlättar hörselförstärkaren på många sätt för honom. Framförallt är det räckvidden på upp till 20 meter som hjälper Jesper absolut mest.

Jesper

För Jesper finns det två situationer där hörselförstärkaren utmärker sig extra. Först och främst hjälper hörselförstärkaren honom i hans yrkesroll, men också när han är ute i naturen.

”Innan jag använde TYR så var det kanske tio år sedan jag hörde fågelsång i naturen”, säger Jesper.

I Jespers roll som föreläsare är det viktigt med hörseln. TYR gör att Jesper hör studenternas frågor efter en föreläsning. Med ett enkelt knapptryck justerar Jesper programläge. I programläge två får hörselförstärkaren en räckvidd på upp till 20 meter. Då blir det inga konstigheter att kommunicera med studenterna.  Dessutom hjälper hörselförstärkaren Jesper att kunna delta vid större sociala sammanhang i yrkeslivet. Som konferenser och möten. Situationer som tidigare varit svårt att höra ordentligt i. Numera kan Jesper delta fullt ut, utan några fler hörhjälpmedel eller arbetshjälpmedel. Bara hörselförstärkaren TYR behövs.

Slutligen är hörselförstärkaren TYR ett helt avgörande arbetshjälpmedel för Jesper för att klara vardagen i sitt yrke. Se videon och hör när han berättar hur han använder hörselförstärkaren i sitt yrke och till vardags.

Relaterade Stories

Vem passar TYR till?

Vem passar TYR till?

Med TYR behöver du ingen utprovning hos hörselvården och inga väntetider. Hörselförstärkaren är redan förinställd för en lätt till måttlig åldersnedsatt hörsel. Men hur vet du att TYR passar dig? Läs mer om TYR är en hörselförstärkare för just dig här.

läs mer