Stories

Kunskap och erfarenheter

För att vi ska kunna designa och leverera de bästa hörselhjälpmedlen har vi läst på, lärt oss och lyssnat. Vi är ett kunskapsföretag och vi delar gärna med oss om vår bakgrund och alla de erfarenheter som går in i utvecklingen av våra produkter.

Du behöver inte gå till vården

Du behöver inte gå till vården

Du behöver inte gå till vården för att prova ut hörselförstärkaren TYR. Hur kommer det sig att hörselförstärkaren fungerar utan ett besök hos vården? Låt oss berätta varför hörselförstärkaren funkar så bra utan varken hörseltest, anpassning eller utprovning i vården.

läs mer
”Helt avgörande för att jag ska klara mitt yrke”

”Helt avgörande för att jag ska klara mitt yrke”

Med en räckvidd på upp till 20 meter underlättar hörselförstärkaren vardagen för Jesper. I sin roll som föreläsare är det viktigt att kunna kommunicera med studenterna utan problem. Se honom berätta om sin hörselnedsättning och hur hörselförstärkaren hjälpt honom i videon här.

läs mer
Tillvänjning av hörhjälpmedel

Tillvänjning av hörhjälpmedel

Ska du börja använda hörhjälpmedel? Då bör du veta om att det innebär en tillvänjningsperiod. Om du har gått runt med en obehandlad hörselnedsättning så behöver hjärnan tid att vänja sig vid alla vardagliga ljud. Men det finns några saker du kan göra för att underlätta tillvänjningen. Läs våra tips och råd här.

läs mer
Vad är en hörselförstärkare?

Vad är en hörselförstärkare?

En hörselförstärkare kan ibland också kallas för talförstärkare, personlig ljudförstärkare, röstförstärkare, kommunikationsförstärkare eller samtalsförstärkare. Oavsett vad den kallas är det samma sak – en kommunikationsenhet som förstärker din hörsel. Se om det kan vara något för dig!

läs mer
Varför du ska välja TYR som hörselförstärkare

Varför du ska välja TYR som hörselförstärkare

Det finns många hörselförstärkare och hörapparater på marknaden. TYR har många unika egenskaper och funktioner som du inte hittar hos andra märken och produkter. Här kan du läsa mer om alla tekniska fördelar som TYR kommer med.

läs mer
Problem med hörseln är vanligt

Problem med hörseln är vanligt

Över 18 % av Sveriges befolkning har någon form av hörselnedsättning. Ändå talar vi alldeles för lite om att höra dåligt. Och att använda hörselhjälpmedel är ofta förknippat med en stigmatisering. Det vill vi ändra på. Vi vill att du ska höra hela livet. Kommunicera med barn och barnbarn. Gå på föreställningar och konserter. Ta en drink på den där nya stökiga baren. Hörselhjälpmedel sätter inte en ålder på dig.

läs mer
Utveckling med dig i fokus

Utveckling med dig i fokus

När vi utvecklade hörselförstärkaren TYR var det du och dina hörselproblem som hade högsta prioritet. Produktutveckling har därför skett i samarbete med människor som har olika typer av hörselnedsättning. Och vad är det någon med nedsatt hörsel vill ha? Ljud. Ljudkvalitet. Och att få leva livet med full volym. Läs gärna mer om hur vi har tänkt när vi utvecklade din TYR.

läs mer
En svensk hörselförstärkare – Made in Sweden

En svensk hörselförstärkare – Made in Sweden

OnDeMove är ett svenskt företag med utveckling, tillverkning och produktion på den svenska västkusten. Det gör att vi kan arbeta med ett stort fokus på våra kunder och dig som ska använda våra produkter. Vi tror att det har stor betydelse. Både för dig och för oss.

läs mer

Köp din TYR idag –
 30 dagars öppet köp och fri frakt!