OnDeMove Stories

Vad är en hörselförstärkare?

Om du aldrig träffat på en hörselförstärkare tidigare kan det vara svårt att veta vad det är. Och hur den hjälper dig att höra bättre. En hörselförstärkare kan ibland också kallas för talförstärkare, personlig ljudförstärkare, röstförstärkare, kommunikationsförstärkare eller samtalsförstärkare. Oavsett vad den kallas är det samma sak – en kommunikationsenhet som förstärker din hörsel. För många som har nedsatt hörsel är en hörselförstärkare det första hörselhjälpmedlet att testa.

Hörselförstärkaren är en lätt enhet som förstärker ljudnivån och samtidigt minimerar oönskat bakgrundsljud. Ibland behövs den bara i vissa situationer – kanske på konferensen, familjemiddagen eller vid besök på sjukhuset. Andra gånger blir det en bästa kompis som jämt får hänga med och förstärka din hörsel i vardagen. En stor fördel med hörselförstärkare är att den inte behöver någon individuell anpassning. Det är bara att ”plug & hear”. Ett knapptryck så har du förstärkt din hörsel!

vad är en samtalsförstärkare

När fungerar en hörselförstärkare bäst?

Hörselförstärkaren TYR är framtagen med fokus på de tillfällen då det brukar vara extra svårt att höra. Konferensen när avstånden blir långa. Familjemiddagen när moster och sambon pratar i munnen på varandra. Restaurangen när bakgrundssorlet och musiken tar fokus och det blir svårt att höra samtalen. Senaste filmen på bion. Många samtalsförstärkare och hörselhjälpmedel har fortfarande svårt i dessa situationer. Men inte TYR.

En hörselförstärkare funkar för personer både med och utan hörapparat. Ibland finns det situationer då hörapparaten inte räcker till och en hörselförstärkare kan då läggas till för att bidra med bättre ljud.

Klicka här för att se svaren på de vanligaste frågorna om TYR.

Relaterade Stories

Vem passar TYR till?

Vem passar TYR till?

Med TYR behöver du ingen utprovning hos hörselvården och inga väntetider. Hörselförstärkaren är redan förinställd för en lätt till måttlig åldersnedsatt hörsel. Men hur vet du att TYR passar dig? Läs mer om TYR är en hörselförstärkare för just dig här.

läs mer